Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ελλάς ελλήνων χριστιανών,και άλλα καλαμπούρια

Ελλάς ελλήνων χριστιανών, τώρα των χριστιανών παίζει… Σαν το χρηματιστήριο αξιών Αθηνών με μία σταθερή πτωτική πορεία στους δείκτες του. Όταν ήμουνα πιτσιρικάς θυμάμαι, όταν ξύπναγε η γιαγιά μου το πρωί ,έκανε το σταυρό της, όχι για κάποιοι ιδιαίτερο λόγο απλά επειδή ξύπνησε… Το βράδυ έκανε επίσης το ίδιο με την ελπίδα ότι θα ξυπνήσει και την επόμενη.

Αν και άχρηστο, να διευκρινίσω ότι δεν αποδίδει πάντα(το σταυροκόπημα) και στη γιαγιά μου μέχρι τα 84 έπιασε το κόλπο! Τώρα για να ‘ρθουμε και στο θέμα, οι εκκλησίες είναι άδειες(και όχι άδικα) ,ελάχιστοι προσεύχονται και ανθρώπους να κάνουν το σταυρό τους(ειδικά την τελευταία πενταετία) έχω δει μόνο μπροστά σε πάγκους μανάβικων,και  το Πάσχα στην αγορά μπροστά στα κατσίκια. Γι’ αυτό το λόγο σκέφτηκα να κάνω ένα συνοπτικό ξεσκαρτάρισμα των άχρηστων(τώρα πια) πληροφοριών που βρίσκονται στην Βίβλο έτσι ώστε να την φέρω στον μέσο νεοέλληνα αναγνώστη.

Εν αρχή είναι ο λόγος, ο λόγος ο πολιτικός, ο καλοδουλεμένος. Ο λόγος που σε κάνει να ψηφίζεις , να επιμένεις και να ελπίζεις ότι και το δικό σου παιδί θα μπει στο δημόσιο. Ο Θεός την πρώτη μέρα έφτιαξε τους πολιτικούς και την πυραμίδα της ιεραρχίας με εκείνον σαν κεφαλή. Βέβαια λόγω κάποιων ανακατατάξεων μέσα στους αιώνες τώρα η ιεραρχία έχει ως εξής: βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί κρατών, πρόεδρος της Αμερικής, ο Θεός και οι Εβραίοι.

Τώρα μη με ρωτήσετε πώς σκαρφάλωσαν εκεί πάνω, ούτε εγώ την πολυψάχνω γιατί παίζει να αγοράσουν το “myPost” και να μείνουμε άνεργοι.

Την δεύτερη μέρα ,όλα καλά ήτανε αλλά ο καλός θεούλης είχε φτιάξει τόσους πολλούς πολιτικούς που όλοι λέγανε, λέγανε αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα γιατί κανείς δεν ήταν εκεί να τους ακούσει.
Έτσι έφτιαξε τους ψηφοφόρους… οι ψηφοφόροι από την άλλη, ήταν έτοιμοι σαν μετανάστες με τα ψηφοδέλτια στα δόντια αλλά ο θεός δεν είχε δημιουργήσει το φως και έτσι για χάρη της δημοκρατίας, ο Θεός δημιούργησε το φως. Όλο το σύστημα με τη μία! Μην ακούτε για επιστήμη και εξέλιξη, αυτά είναι όλα φήμες, ο Θεός τα δημιούργησε όλα από την αρχή :το φως του ήλιου, τη ΔΕΗ ,μερικούς διευθυντές ,κάμποσους τεμπέληδες και κανα 2 κορόιδα να βγάζουν τη δουλειά(*οι φακοί και τα φώτα led είναι έργο του σατανά, για να μη μπερδευόμαστε).

Οι ψηφοφόροι τώρα είχαν και φως και ψηφοδέλτια αλλά δεν είχε νόημα γιατί όλοι οι πολιτικοί ήταν ένα κόμμα(δεν υπήρχε κόμμα, αλλά είχαν βασικά τις ίδιες απόψεις) και τότε ο Θεός (ξανά) για χάρη της δημοκρατίας δημιούργησε το ΚΚΕ… το οποίο δημιούργησε τη διάσπαση και οσα επακολούθησαν μετά είναι γνωστά από τις εφημερίδες. Μετά για να έχει πιο πολύ πλάκα ο Θεός χώρισε τους ανθρώπους σε κράτη.

Τώρα για να έρθουμε στα δικά μας θα μιλήσουμε για τα δικά μας χωράφια: η υπογεννητικότητα ,είναι εν μέρει ευθύνη του θεού γιατί αγαπάτε αλλήλους είπε, γ@μ@τε αλλήλους δεν είπε… και λίγο το ου μοιχεύσεις ,το μην επιθυμείς την γυναίκα του πλησίον σου και το ότι αφήνει τη κυρία Λουκά να βγαίνει στα παράθυρα των βραδινών δελτίων ειδήσεων ,δε σου δίνει και πολλές πιθανότητες τεκνοποίησης. Έτσι καταλήξαμε η χώρα των γερόντων…ο γέρος του μοριά ,ο γέρος της δημοκρατίας, ο γέρος και η θάλασσα… πολλά γερόντια βρε παιδί μου!

Και η νεολαία ,το μέλλον αυτής της χώρας και καλά ,να παλεύει με νύχια και με δόντια για να κερδίσει ένα ανύπαρκτο μέλλον στηριζόμενη στις γνώσεις ενός αμφιβόλου παρελθόντος.

Αναρωτιέμαι αν συνεχίζω να αναλύω τη δική μου εκδοχή της Βίβλου, αν θα με οδηγήσει τελικά πουθενά (εκτός από την Ευελπίδων).Γι’ αυτό λέω να το αφήσω κάπου εδώ που θα φανώ σαν ένας ακόμα αμόρφωτος πιτσιρικάς που αστειεύεται με σοβαρά θέματα.

Λέω απόψε πριν κοιμηθώ να κάνω τον σταυρό μου, όχι για να ξυπνήσω αύριο ,γιατί ο Θεός έχει χιούμορ και σίγουρα θα ξυπνήσω, απλά για να του δείξω πως κρατάω την παράδοση μπας και χαλαστεί και σταματήσει να αστειεύεται μαζί μας. Τέλος ελπίζω μιας και εν αρχή ην ο λόγος μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε να μην έχει επέμβει ποινικολόγος.

Αντρέας Καραγιάννης  2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου